previous arrow
next arrow
Slider

Groepslessen

Vanuit de starterslessen stromen de kinderen door naar de beginners groepslessen op F niveau volgens de FNRS ruiteropleiding. In deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan de houding en de zit en het ruitergevoel. Belangrijk is dat de kinderen zonder angst en op een speelse manier leren paardrijden.

De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en niveau. Er bevinden zich nooit meer dan 8 kinderen in een les. Alle instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd en ervaren in het begeleiden van kinderen tot volwassenen.

Voor alle reguliere groepslessen geldt dat de kinderen zelf mogen poetsen en opzadelen voor aanvang van de les of afzadelen na het einde van de les. Afhankelijk van het niveau is hierbij extra hulp aanwezig. Op deze manier worden de kinderen vrijer, minder angstig en zelfstandiger.

In de lessen bieden we veel afwisseling. Naast de dressuur worden er ook spelletjes gedaan, gesprongen of andere leuke activiteiten op de pony of het paard passend bij de leeftijd en het niveau.

Wanneer de kinderen er aan toe zijn worden de kinderen door geplaatst naar een volgende groep. Soms groeit een hele les door naar een volgend niveau, maar het komt ook voor dat een kind zich sneller ontwikkeld dan de groep. Hier wordt nauwkeurig naar gekeken. De kinderen zullen op deze manier uitgedaagd blijven waardoor de kinderen kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen tempo.