Groepsles_DSC_0088
Groepsles_MG_2440
Groepsles_MG_2431-2
Groepsles_MG_2416
Groepsles_MG_2404
Groepsles_MG_2400
Groepsles_DSC_0073
_MG_2842
previous arrow
next arrow

Groepslessen

Vanuit de privélessen stromen de kinderen door naar de beginners groepslessen. In deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan de houding en de zit en het ruitergevoel. Belangrijk is dat de kinderen zonder angst en op een speelse manier leren paardrijden.

De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en niveau. Er bevinden zich nooit meer dan 8 kinderen in een les. Alle instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd en ervaren in het begeleiden van kinderen tot volwassenen.

Voor alle reguliere groepslessen geldt dat de kinderen zelf mogen poetsen en opzadelen voor aanvang van de les of afzadelen na het einde van de les. Afhankelijk van het niveau is hierbij extra hulp aanwezig. Op deze manier worden de kinderen vrijer, minder angstig en zelfstandiger.

In de lessen bieden we veel afwisseling. Naast de dressuur worden er ook spelletjes gedaan, gesprongen of andere leuke activiteiten op de pony of het paard passend bij de leeftijd en het niveau.

Wanneer de kinderen er aan toe zijn worden de kinderen door geplaatst naar een volgende groep. Soms groeit een hele les door naar een volgend niveau, maar het komt ook voor dat een kind zich sneller ontwikkeld dan de groep. Hier wordt nauwkeurig naar gekeken. De kinderen zullen op deze manier uitgedaagd blijven waardoor de kinderen kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen tempo.