Over ons - Missie en Visie

Welkom op de website van Stal Reijnen. Wij zijn Mariska en Richel Reijnen en zijn de eigenaren van deze mooie manege in het hartje van de betuwe. 

Eind jaren 1950 begonnen Frans en Leny Reijnen ouders van Richel in Bemmel aan de dikelsestraat een melkveebedrijf. Naast de koeien was er altijd al de passie voor paarden. Aangespannen en onder het zadel. De eerste pensionklanten waren een feit.

Na het overlijden van Frans, heeft Richel op jonge leeftijd samen met zijn moeder het boeren bedrijf voortgezet. Van melkvee naar export vee. Naast het export vee werd de vraag naar het stallen van paarden van derden steeds groter.

Richel en Mariska hebben elkaar dan ook leren kennen, toen Mariska met haar paard bij de familie Reijnen op stal kwam.
Samen zijn Richel en Mariska gestart met het geven van paardrijlessen. Zo begon Stal Reijnen van koeienbedrijf naar manege. In 2014 hebben Richel en Mariska en het bedrijf overgenomen. Stap voor stap werd het bedrijf uitgebreid naar een manege met het behoud van de gezellige en gemoedelijke sfeer waarbij het welzijn van de dieren en het plezier van de ruiters voorop staat.

Onze visie

Bij ons staat het plezier van de ruiters en het welzijn van de paarden voorop. Wij vinden het belangrijk dat de ruiters in hun eigen tempo kunnen ontwikkelen op een veilige en verantwoorde manier. Een ruiter moet zich vertrouwd gaan voelen met het paard en hierbij plezier hebben in de omgang en in het rijden. Hierbij zijn wij om te helpen met groeien.

De paarden en pony’s zien we als ons personeel. Zij moeten het zwaarste werk doen. Daarom zullen wij er alles aan doen om te zorgen dat ze niks ontbreekt. Geen zware lange werkdagen, genoeg vrije dagen, perfecte huisvesting en een fijne werkomgeving.

Even voorstellen

Richel Reijnen;
Als echte koeienboer ben ik toch overstag gegaan. Eenmaal besmet met het paardenvirus..
‘s Avonds als ik door de stallen loop en alle paarden en pony’s staan er tevreden bij, ben ik gelukkig. Wanneer als alle dieren heerlijk in de wei lopen, geniet ik.
Naast de paarden heb ik als hobby de koeien er altijd naast gehouden.
Als de kinderen met een glimlach op de pony zitten is mijn dag weer goed’
Tijdens de lessen die ik geef maak ik graag een grapje, hierdoor zie je dat de kinderen zich gaan ontspannen, lol hebben. Dat maakt het voor mij makkelijker om ze nieuwe vaardigheden bij te brengen en ze hierdoor te laten groeien in hun ontwikkeling.

Mariska Reijnen;
Mijn passie voor paarden is naast mijn gezin en familie het belangrijkste in mijn leven. Ik kan zeggen dat ik van mijn hobby mijn werk gemaakt heb.
Zelf rijd ik fanatiek in de dressuur(sport), daarnaast rijd ik graag buiten. Ontspannen te paard de omgeving in, is voor mij echt genieten.
Ook het fokken met onze KWPN merries is een passie van mij.

Binnen ons bedrijf ben ik niet voor iedereen zichtbaar. Ik werk hoofdzakelijk achter de schermen vanuit kantoor. Zelf geef ik privélessen, begeleid ik de buitenritten en proevendagen. Misschien zie je me wel een keer trainen met 1 van mijn paarden of wandel ik rond met onze kinderen over het bedrijf.