Rijlessen

Op een verantwoorde en veilige manier leren paardrijden met veel plezier en vorderingen blijven maken op alle niveaus.

Je krijgt de garantie dat je veilig leert paardrijden. Door de maatschappelijke organisaties Consument en Veiligheid en Stichting Veilige paardensport (SVP) worden de hoogste eisen gesteld aan de accommodatie, de paarden en pony’s en de instructeurs. Stal Reijnen is in het bezit van dit Veiligheidscertificaat voor hippische bedrijven in Nederland.

De kinderen kunnen vanaf 6 jaar beginnen met paardrijden in een startersles. Hierbij leren de kinderen spelenderwijs kennis maken met het paardrijden en de eerste beginselen. In de starterslessen is er extra begeleiding aanwezig, wordt er aandacht besteed aan de omgang, verzorging en het opzadelen van de pony en natuurlijk wordt er het gereden. We hebben starterslessen op woensdag middag en zaterdag middag.
Naast de starterslessen kan er ook gekozen worden om te beginnen met privélessen. Vanuit de privélessen kan de doorstroom naar de reguliere groepslessen gemaakt worden.

Vanuit de starterslessen stromen de kinderen door naar de beginners groepslessen. In deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan de houding en de zit en het ruitergevoel. Belangrijk is dat de kinderen zonder angst en op een speelse manier leren paardrijden. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en er bevinden zich nooit meer dan 8 kinderen in een les.

Wanneer de kinderen er aan toe zijn worden de kinderen door geplaats naar een volgende groep. Soms groeit een hele les door naar een volgend niveau, maar het komt ook voor dat een kind zich sneller ontwikkeld dan de groep. Hier wordt nauwkeurig naar gekeken. De kinderen zullen op deze manier uitgedaagd blijven waardoor de kinderen kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen tempo.

Voor alle reguliere groepslessen geld dat de kinderen zelf mogen poetsen en opzadelen voor aanvang van de les of afzadelen na het einde van de les. Afhankelijk van het niveau is hierbij extra hulp aanwezig. Op deze manier worden de kinderen vrijer, minder angstig en zelfstandiger.
Alle instructeurs en instructrices zijn gediplomeerd en ervaren in het begeleiden van kinderen tot volwassenen.

Wanneer je wil gaan beginnen met paardrijden starten we altijd met een privéles. Op deze manier krijgen wij direct goed zicht op het niveau. Na de privéles zal er samen gekeken worden naar een gepaste dag en tijd om te starten met lessen. Indien er sprake is van een wachtlijst kan er voor gekozen worden om met regelmaat een privéles in te plannen.

Ook voor volwassenen is er de mogelijkheid om te rijden bij Stal Reijnen. Wij bieden enkele groepslessen aan voor volwassenen, ook er kan gereden worden in de vorm van privélessen of duolessen. Deze lessen worden op ieder niveau aangepast.