Starten met rijden

De kinderen kunnen vanaf 6 jaar beginnen met paardrijden in een privéles. Hierbij leren de kinderen spelenderwijs kennis maken met het paardrijden en de eerste beginselen. 

Vanuit de privélessen stromen de kinderen door naar de wekelijkse groepslessen. In deze lessen wordt er veel aandacht besteed aan de houding en de zit en het ruitergevoel. Belangrijk is dat de kinderen zonder angst en op een speelse manier leren paardrijden. De groepen zijn ingedeeld op leeftijd en er bevinden zich nooit meer dan 8 kinderen in een les.

Wanneer de kinderen er aan toe zijn worden de kinderen door geplaats naar een volgende groep. Soms groeit een hele les door naar een volgend niveau, maar het komt ook voor dat een kind zich sneller ontwikkeld dan de groep. Hier wordt nauwkeurig naar gekeken. De kinderen zullen op deze manier uitgedaagd blijven waardoor de kinderen kunnen blijven ontwikkelen op hun eigen tempo.

Voor alle wekelijkse groepslessen geld dat de kinderen zelf mogen poetsen en opzadelen voor aanvang van de les of afzadelen na het einde van de les. Afhankelijk van het niveau is hierbij extra hulp aanwezig. Op deze manier worden de kinderen vrijer, minder angstig en zelfstandiger.

De lessen worden gegeven door een vaste gediplomeerde instructeur of instructrice. 

Ook voor volwassenen is er de mogelijkheid om te rijden bij Stal Reijnen. Wij bieden enkele groepslessen aan voor volwassenen, ook er kan gereden worden in de vorm van privélessen of duolessen. Deze lessen worden op ieder niveau aangepast. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.